Fără el, Craiova nu ar fi fost la fel! Omagiu Nicolae Tilihoi!

Primarul Mihail Genoiu și conducerea Primăriei Craiova deplâng trecerea în neființă a celui care a fost fundașul de fier al Universității Craiova, Nicolae Tilihoi. La doar 61 de ani, nea Nae lasă în urmă amintiri de neuitat pentru fotbalul românesc.

A debutat la Craiova în anul 1976 și a evoluat până în anul 1987. Cu el în teren, Universitatea Craiova a ajuns să cunoască marile performanțe fotbalistice, să câștige două campionate, patru cupe și să ajungă în semifinala Cupei UEFA în sezonul 1982-1983. A strâns 291 de meciuri în Liga I și a marcat de șase ori.

A fost campion al României în 1980 și 1981 cu Universitatea Craiova și a ridicat de patru ori deasupra capului Cupa României, în anii 1977, 1978, 1981 și 1983.

A mai jucat la Progresul Brăila, FC Brăila și Metalul Bocșa, echipă la care și-a încheiat cariera în anul 1988.

A antrenat echipele Metalul Bocșa, Jiul Craiova, Electroputere, Universitatea Craiova, Chimia Râmnicu Vâlcea, Callatis Mangalia și FC Drobeta Turnu Severin.

Craiova îi va rămâne veșnic recunoscătoare pentru ceea ce a făcut pentru acest oraș.

Din 2003, Nicolae Tilihoi este cetățean de onoare.

 

Fără el, Craiova nu ar fi fost la fel.

Dumnezeu să îl odihnească în pace!

Nicolae Tilihoi s-a stins din viata duminica 25 martie 2018 la vârsta de 61 de ani, răpus de cancer la prostată. Cel poreclit ”Limbă” a fost un jucător emblematic al Universității Craiova

Nicolae Tilihoi a cucerit două trofee de campion și patru cupe ale României. În Divizia A a evoluat în 291 de partide, marcând de 6 ori. Are 36 de apariții în cupele europene și 9 în tricoul naționalei.
Tilihoi și-a încheiat cariera de fotbalist la echipa Metalul Bocșa pentru care a evoluat un sezon, în perioada anilor 1987-1988. Ca antrenor a fost la Metalul Bocșa, Jiul Craiova, Electroputere, Universitatea, Chimia Rm. Vâlcea, Callatis Mangalia și FC Drobeta Turnu Severin, potrivit infobraila.ro.
Nicolae Tilihoi s-a născut la Braila pe 9 decembrie 1956.
În 2011, Tilihoi a publicat cartea „Cronicar in vremuri tulburi”, care conține editorialele scrise de fostul fostul fundaș în Gazeta de Sud, între 2005 și 2011.

Sicriul cu trupul fostului fundaș va fi depus luni, în jurul prânzului, la stadionul „Ion Oblemenco”, unde va sta până marți după amiază, când va avea loc înmormânarea.