FALS in acte de identitate, diplome de studii, polite RCA, inspectii ITP, procuri notariale, acte de înmatriculare pentru autovehicule aduse fraudulos din spatiul intracomunitar.

În urma a 6 perchezitii efectuate în Craiova, poli?istii au depistat 3 persoane banuite de falsificarea mai multor acte de identitate, diplome de studii, polite RCA, inspectii ITP, procuri notariale, precum si documente în baza carora au fost înmatriculate fraudulos autovehicule aduse din spatiul intracomunitar.

La data de 12 iunie a.c., politisti din cadrul Sectiei Regionale de Politie Transporturi Craiova, cu sprijinul luptatorilor Serviciului pentru Actiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean Dolj, cu suportul de specialitate al Directiei Operatiuni Speciale din cadrul Politiei Române, au efectuat 6 perchezitii domiciliare, în municipiului Craiova.

Activitatile s-au desfasurat în cadrul unui dosar aflat în supravegherea Parchetului de pe lânga Judecatoria Craiova si au vizat punctele de lucru ale unor agenti economici si locuintele unor persoane banuite de savârsirea mai multor infractiuni de înselaciune, fals material în înscrisuri oficiale si uz de fals.

Cei în cauza sunt banuiti ca, în perioada 2017-2018, ar fi falsificat mai multe documente în baza carora s-a reusit înmatricularea frauduloasa a unor autovehicule aduse din spatiul intracomunitar, precum si alt gen de documente cum ar fi: acte de identitate, diplome de studii, polite RCA, inspectii ITP sau procuri notariale.

În urma perchezitiilor, au fost descoperite mai multe documente cu valoare probanta în cauza si au fost ridicate în vederea continuarii cercetarilor 3 laptop-uri, 3 imprimante, 21 de memory stick-uri, 4 telefoane mobile si alte materiale folosite pentru elaborarea si editarea documentelor.

În cauza, au fost puse în executare mandate de aducere pentru 3 persoane.