Elev de clasa a XI-a prins cu pistolul in incinta unui liceu din Craiova!

Luni, 05 martie 2018, în jurul orei 10.30, o patrula din cadrul Gruparii de Jandarmi Mobile Craiova, aflata pe timpul executarii unei misiuni de mentinere a ordinii publice, în zona Liceului Tehnic Energetic, din municipiul Craiova, a fost sesizata, de catre directorul institutiei de învatamânt despre faptul ca,în incinta liceului, s-a produs un incident.

Patrula de jandarmis-a deplasat la unitatea de învatamânt si, în prezenta directorului, dupa ce acesta le-a relatat faptele întâmplate cu putin timp în urma, a identificat elevul care a provocat incidentul, stabilind ca se numeste O. A. G., în vârsta de 17 ani, domiciliat în Podari, judetul Dolj. Acesta a fost invitat de jandarmi într-o sala de clasa, libera a scolii, unde i s-a solicitat sa prezinte toate obiectele pe care le are asupra sa. Tânarul a scos din buzunarul de la pantaloni 1 pistol confectionat din material plastic, de culoare neagra, cu lungimea totala de 16 cm si înaltimea de 10 cm, prevazut cu încarcator detasabil pe baza de buton, care functioneaza cu bile din plastic.

Elevul a declarat jandarmilor ca, în timp ce se afla în pauza, în incinta liceului, pe holul de la etajul 1 al corpului B, a tras cu bile de plastic cu ajutorului unui pistol de jucarie, confectionat din plastic, asupra unei colege, neprovocând vatamari a integritatii corpolare a acesteia si ca totul a fost în spirit de gluma, nedorind sa raneasca pe nimeni. Elevul în cauza a fost sanctionat cu amenda contraventionala în valoare de 500 lei pentru fapta savârsita. De asemenea, pistolul de jucarie, detinut de acesta, a fost ridicat pe baza de proces-verbal.

Cu aceasta ocazie, tragem un semnal de alarma, chiar daca în aceasta situatie nu au fost produse pagube materiale sau vatamari corporale, asupra modului de comportare al elevilor, asupra gravitatii posibilelor urmari ale unui astfel de incident precum si necesitatea cunoasterii legislatiei în vigoare în tara noastra.