Donează-ţi amintirile din comunism!

Muzeul Olteniei Craiova, Secţia de Istorie-Arheologie, lansează, începând cu data de 14.11.2016, campania: “Donează-ţi amintirile din comunism!”, prin intermediul căreia invită doljenii să doneze bunuri din perioada comunistă (1948-1989), în scopul îmbogăţirii patrimoniului cultural muzeal local cu obiecte relevante, şi amenajării unei săli expoziţionale în care să fie reconstituită, într-o manieră cât mai fidelă,  atmosfera vieţii cotidiene şi  nivelul de trai, atât în mediul urban, cât şi în cel rural.

De la păpuşile „Arădeana”, la discurile şi casetele cu muzică pionierească, la sticlele de lapte şi de bere, sacoşele de rafie, cartelele de raţie    „Alimentara” sau săpunurile „Cheia”, Revista „Șoimii patriei”, gazete de perete, uniforme muncitoreşti şi de pionieri,  cărți/ziare/manuale,  la jocurile  pentru copii „Nu te supăra, frate!”, la ţigările „Carpaţi”, „Snagov”, „Bucegi” şi „Amiral”, fotografii şi imagini video din concedii (la munte, la mare), documente, fotografii – certificate de naştere, căsătorie, deces, diplome, acte de proprietate, telegrame, cărţi poştale, felicitări, hărţi, fotografii individuale şi de grup, bani (bancnote, monede), calendare, afişe, pliante, manuscrise, scrisori, memorii, jurnale, fanioane, carnete (de economii, de şcoală, de şofer, de sănătate, de membru PCR), legitimaţii, bilete (de tren, de spectacole), toate vor deveni obiecte de muzeu cu valoare istorică certă.

Persoanele care vor dona obiecte vor primi din partea Muzeului Olteniei diplomă cu mențiunea „Donator de Istorie”. Aceștia vor fi menţionaţi în dispozitivele electronice ale sălii expoziţionale ca donatori și vor beneficia de o vizită gratuită în toate secțiile Muzeului Olteniei Craiova.

Muzeul Olteniei Craiova anunţă că procedura de donaţie către instituţie este extrem de simplă, implicând doar prezenţa donatorului (având obligatoriu asupra sa Cartea de Identitate) şi semnarea unei declaraţii de donaţie.

Pentru detalii suplimentare, doritorii sunt rugaţi să ne contacteze la nr. de tel: 0251/417.756 sau prin email: muzeulolteniei@yahoo.com.