Asculta Live
LIVE :
Direct ce-ti place

Daniela Condurache


Daniela Condurache este o interpreta de muzica populara din Romania.
Indragita pentru vituozitatea cu care isi reprezinta originea, Daniela Condurache s-a nascut pe data de 23 mai 1962 in localitatea Stancesti, judetul Botosani.

Ivita pe lume la doi pasi e Ipotesti, locul copilariei lui Mihai Eminescu, pastratoare a traditiei, tributara regulilor portului popular dar, in acelasi timp, o prezenta cu totul aparte, iesita din tiparul obisnuitului traditional moldovenesc.

Manifestand intelegere fata de public, indiferent de categoria sociala sau de preferintele muzicale, solista botosaneana isi dezvaluie deopotriva melodiile si buna-dispozitie.
Bucuria de a canta, de a se intalni cu publicul, de a crea momente unice, fac din Daniela Condurache o solista de valoare a nordului Moldovei si nu numai, avand rolul de a mentine si a promova folclorul autentic, curat, in vremuri schingiuite de numeroase incercari de vulgarizare a cuvantului si a muzicii sale.

Daniela Condurache a cantat si canta alaturi de Orchestra Populara Rapsozii Botosanilor si s-a alaturat Ansamblului Folcloric al Ministerului Admninistratiei si Internelor.
In virtutea acestei apartenente, solista a fost avansata in grad, Daniela Condurache devenind, astfel, agent-sef principal, cel mai mare grad pe care il poate primi un agent de politie. Daniela Condurache este deasemenea cetatean de onoare in satul lui Mihai Eminescu.