Cu „frana de mana” trasa din punct de vedere tactic nationala Romaniei „reuseste” un nesperat 1- 1 cu Elvetia!

Cu o tactica de parca am fi avut deja 9 puncte in grupa, cu doi jucatori tehnici pe banca, Stanciu si Sanmartean, nationala Romaniei rezista eroic si „reuseste” un nesperat 1 – 1 impotriva Elvetiei!

Rezultatul ne face sa speram la o iesire din grupe, insa una pe usa din dos! O mentalitate de „elvetieni”, ca neutralitate in treburile interne ale campionatului european 2016 din Franta, nu ne face cinste iar suporterii romani nu merita sa traiasca fiecare meci la cote maxime doar pentru ca noi nu trebuie sa pierdem renumele de nationala cu cea mai buna aparare din preliminarii!

Poate ca cei care hotarasc planul tactic, strategia de joc si care trebuie sa imprime jucatorilor o mentalitate de castigator, recte „Nea Puiu” n-au(n-a) auzit de vorba clasica devenita proverb ca „Cea mai buna aparare e atacul!”!

Felicitari suporterilor prezenti pe stadion si tuturor celor care au sustinut intr-un fel sau altul nationala Romaniei!

Jucatorii nu au nicio vina pentru acest „magistral” rezultat de egalitate, poate doar valoarea individuala infima fata de valoarea existenta pe piata fotbalistica europeana si cu siguranta „frana de mana” ce o avem trasa pe parcursul meciurilor, recte ” tactica lu’ nea Puiu”!

România – Elveţia 1-1 (Stancu pen. 20 / Mehmedi 57)

  • România: Tătăruşanu – Săpunaru, Chiricheş,   Grigore, Raţ (St. Filip 61) – Pintilii (Prepeliţă 46),  Prepeliţă – Toje, Stancu (Fl. Andone 83),   Chipciu –   Keşeru
  • Elveţia: Elveţia: Sommer – Lichsteiner, Djourou, Schar, Ricardo Rodriguez –   Xhaka, Behrami – Shaqiri (Tarashaj 90+1), Dzemaili (Lang 83), Mehmedi – Seferovic (   Embolo 64)

S-a terminat meciul şi obţinem un egal, 1-1, după un meci în care am preferat să ne apărăm şi nu am forţat deloc după ce am fost egalaţi.

Urmează să jucăm cu Albania, dar până atunci vom urmări atent meciul Franţa – Albania.

Foto: Prosport