Concert caritabil „Muzicieni pentru muzicieni”, la Filarmonica Oltenia

Miercuri 27 septembrie, ora 19:00, în sala Filarmonicii „Oltenia” va avea loc un concert caritabil, cu strângere de fonduri pentru Diana Cazan şi Emanuel Mironescu, doi tineri cu grave probleme de vedere ce au nevoie urgentă de 50.000 $ pentru efectuarea unor intervenţii costisitoare în China.

Să poată vedea. Aceasta este cea mai mare dorință a Dianei Cazan, o tânără artistă din Craiova. Pe Diana a înzestrat-o divinitatea cu o voce de înger. Ne-o amintim de la concursurile de talente „Vocea României” sau „X Factor”. Melomanii craioveni o cunosc și de pe scena Filarmonicii „Oltenia”, acolo unde cântă de zece ani. Timbrul ei special, dar, mai ales, emoția puternică pe care o transmite cuceresc publicul. În spatele cântecului și al zâmbetului cald, Diana ascunde o dorință de o viață: să poată vedea lumea pe care o iubește.

„Deși Dumnezeu a ales să mă nasc cu probleme grave de vedere, am acceptat situația și mi-am adaptat stilul de viață situației mele. Mi-am dorit enorm să îmi termin studiile muzicale și să îmi clădesc o carieră în domeniu. Nu a fost ușor, dar mi-am ascultat întotdeauna inima și am mers mai departe, chiar și în cele mai dificile momente“, spune Diana.

Diagnosticată la naștere cu cataractă congenitală și strabism la ambii ochi, artista a fost operată pentru prima dată la vârsta de șase luni. La vârsta de 18 ani, Diana a primit un nou diagnostic: glaucom într-o stare avansată. Acum mai poate vedea doar în proporție de 20% cu ochiul drept și abia zărește cu ochiul stâng. Povestea de viață a Dianei se țese în jurul episoadelor de spitalizare și intervențiilor chirurgicale extrem de complicate. În spital l-a cunoscut și pe Theodor Emanuel, viitorul ei soț. Despre el spune că este un dar divin. Ca și Diana, Emanuel suferă de glaucom și cataractă, afecțiuni grave care l-au făcut să își piardă definitiv vederea la ochiul drept și i-au afectat deja 30% din vederea la ochiul stâng. Încercați de aceleași greutăți, cei doi tineri au pornit într-o luptă cu propriul destin. Refuză să se resemneze în fața unei condamnări mult prea nedrepte, aceea de a-și pierde definitiv vederea. Speranța, dar și șansele celor doi tineri sunt într-o clinică din China, de unde au primit confirmarea că afecțiunile lor se pot trata. Pentru acest lucru, tinerii au nevoie de 50.000 de dolari.

Până în prezent, Diana și Emanuel au reușit să strângă jumătate din suma de care au nevoie. Diferența speră să o poată colecta în urma unei acțiuni pentru care mai mulți artiști pregătesc un spectacol extraordinar, dedicat colegei și prietenei lor.

Concertul va avea două părți, prima fiind susținută de orchestra și corul filarmonicii, dirijate de maestrul Alexandru Iosub, iar a doua parte – de trupe și soliști iubiți din Oltenia. Recviemul lui Gabriel Fauré, va fi interpretat de orchestra și corul filarmonicii, alături de Diana Cazan, în calitate de soprană, și de baritonul Laurențiu Goșnea. În partea a doua, publicul se va bucura de piese celebre și interpretări de excepție asigurate de trupa Casual Band și MC Dorin Band. Intrarea la spectacol se face pe bază de invitație(de două locuri), care poate fi obținută contra unei donații de minimum 100 de lei. Donațiile în lei se pot face în contul RO 34 INGB 0000999900929365, deschis la ING Bank, pe numele Diana Elena Cazan. Mai multe detalii despre eveniment se pot obține prin e-mail, direct de la Diana sau Emanuel, la adresele: diana.cazan@gmail.com și mironescuteodoremanuel@yahoo.com.