Asculta Live
LIVE :
De Garda in FM

Caravana „Fii pregatit” ajunge in 38 de localitati in urmatoarele patru luni!


Caravana „Fii pregatit”,care instruieste populatia pentru a face fata situatiilor de urgenta,isi reia traseul inceput in vara anului2016 si va ajunge in 38 de localitatidin toatatara panain august 2017. Acesta este un proiect al Departamentului pentru Situatii de Urgenta, operat deInspectoratul General pentru Situatii de Urgentasi care a fostsustinut de Fundatia pentru SMURD, cu sprijinul Fundatiei Vodafone Romania. Investitiatotalaa fost de 523.000 de euro, din care contributia Fundatiei Vodafone Romania a fost de 400.000 de euro, restul sumei fiind asigurat de Fundatia pentru SMURD.

Caravana „Fii pregatit” se va opri in luna mai in Bucuresti, Ploiesti, Sinaia, Busteni, Turda, Cluj–Napoca, Dej, Satu Mare si Tasnad.

Centrul mobil de instruire este construit pe structura unui tir, are o sala de scolarizare cu o capacitate de 40 de persoane si este dotat cu toate echipamentele medicale si de prim ajutor, dispozitive portabile, inclusiv simulatoare, necesare instruirii eficiente a cursantilor in cele mai noi tehnici de acordare a primului ajutor.

Cursurile de instruire medicala se adreseaza atat populatiei, cat si profesionistilor din cadrul sistemului de urgentasi sunt sustinute de formatori specializati, angajati ai Inspectoratului General pentru Situatii de Urgenta. Modulul de instruire cuprinde prezentarea dezastrelor naturale care pot afecta Romania: cutremure, inundatii, alunecari de teren, incendii etc., precum si a masurilor prin care populatia se poate pregati pentru a le face fata. Sunt prezentate filme realizate de Departamentul pentru Situatii de Urgentasi Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta, iar cursul contine si o parte practica interactiva, ȋn care un paramedic SMURD demonstreaza masurile de prim-ajutor si modul in care este stins un incendiu.

In 2016, caravana a parcurs peste 17.000 de kilometri, a ajuns in 29 de localitatisi a instruit 10.200 de persoane.

Detalii despre calendarul caravanei si formularul de inscriere pentru participarea la cursuri pot fi gasiteatat pe site-ul http://fundatiapentrusmurd.ro/, cat si in aplicatia DSU a Departamentului pentru Situatii de Urgenta disponibilain Apple Store si Google Play.

Fundatia Vodafone Romania este o organizatie neguvernamentala romaneasca, cu statut caritabil, distinctasi independenta de operatiunile comerciale ale companiei, infiintatain 1998.In cei 19 ani de activitate, Fundatia Vodafone Romania a finantat 1.046 de programe in domeniile sanatatii, educatiei, serviciilor sociale, avand ca beneficiari copii, tineri, batrani, persoane defavorizate fizic, social sau economic. Panain prezent, Fundatia Vodafone Romania a investit peste 26 milioane de euro in proiecte desfasurate de organizatiile non-profit partenere. Mai multe detalii despre programele fundatiei se regasesc pe www.fundatia-vodafone.ro, http://jurnaldebine.fundatia-vodafone.ro/si www.facebook.com/fundatiavodafone.

Fundatia pentru SMURD este o organizatie neguvernamentala, infiintatain anul 2006, ca persoana juridica privata, non-profit, apolitica, independenta de orice alta institutie sau persoana, romana sau straina, care sustine, prin toate proiectele dezvoltate, activitatea Serviciului Mobil de Urgenta, Reanimare si Descarcerare (SMURD). Misiunea Fundatiei pentru SMURD este sacontribuie la imbunatatirea vietii persoanelor care locuiesc si muncesc in Romania, prin sprijinirea dezvoltarii sistemului integrat medical si tehnic de urgentasi prim ajutor.

Fundatia pentru SMURD functioneazain mod independent, fara sa obtina profit, contribuind la formarea unui sistem integrat de asistenta medicala, tehnica de urgentasi prim ajutor puternic prin intermediul unor parteneriate durabile intre institutiile abilitate, cum ar fi, dar fara a se limita la, Ministerul Administratiei si Internelor, respectiv Inspectoratul General pentru Situatii de Urgentasi Unitatea Speciala de Aviatie, Ministerul Sanatatii, administratiile publice locale si alte companii si organisme responsabile si dornice sa se implice in acest sens.Informatii detaliate legate de activitatea fundatiei se regasesc pe pagina de internet www.fundatiapentrusmurd.ro

Comentarii