Asculta Live
LIVE :
Folclor la Horion

Billy Idol


Pe numele sau adevarat ,William Michael Albert Broad s-a

nascut la 30 noiembrie 1955 in Worthing, Anglia. Prima trupa de punk a artistului, s-a intitulat Soiouxsie &

the Banshee. Chitaristul Tony James a parasit trupa si a format trupa Generation X, in care Idol era chitarist

si vocal.
Generation X a semnat cu Chrystalis Records, unde au lansat trei albume, dupa care s-

au despartit. Idol s-a mutat in New York, unde si-a inceput cariera solo alaturi de Steve Stevens. In curand a

devenit „stampila” MTV, cu piese precum White Wedding si Dancing with Myself, inregistrate intial alaturi de

Generation X.

In 1983, intr-un efort de a-l introduce pe artist in America, casa de

discuri a lansat videoclipul pentru Dancing With Myself (produs de Jeffrey Abelson si Keith Williams).

Materialul a dat startul unei noi ere in ce priveste videoclipurile pentru MTV si alte posturi aferente.

La scurt timp, Billy Idol a cunoscut-o pe Perri Lister, in varsta de 19 ani. Aceasta a

ramas gravida si a dat nastere unei fetite pe nume Bonnie Blue Broad. Al doilea EP, Rebel Yell a fost un

succes si a consolidat pozitia artistului in topurile americane. Urmatorul album a aparut in 1986 si s-a

intitulat Whiplash Smile. Stevens a preferat o cariera solo, insa Idol a continuat. Chiar inainte de lansarea

lui Charmed Life, artistul a suferit un accident de motocicleta in care a fost la un pas de a-si pierde

piciorul. La scurt timp, Idol a decis sa ia o pauza si sa incerce o cariera de actor, in special pentru filmul

lui Oliver Stone, The Doors.

A urmat albumul Cyberpunk. Discul a fost un esec, iar

Idol a devenit dependent de droguri. In 1994, artistul a fost la un pas de moarte, in urma unei surpadoze. In

1998, actorul a aparut in filmul The Wedding Singer. Devil’s Playground a aparut in 2005 si a reprezentat

primul disc dupa o pauza de 12 ani. In noiembrie 2006, artistul a lansat un album de Craciun intitulat Billy

Idol: Happy Holidays.

Discografie:
Don’t Stop (1981)

Billy Idol (1982)
Rebel Yell (1984)
Vital Idol (1987)
Ido

Songs: 11 of the Best (1988)
Charmed Life (1990)
Cyberpunk (1993)

Greatest Hits (2001)
VH1’s Storytellers: Billy Idol (2002)
Essential Billy Idol

(2003)
Devil’s Playground (2005)
Happy Holidays (2006)

Site oficial

http://www.billyidol.com/

Comentarii