Astazi, 20 iulie 2016, s-a constituit Autoritatea Teritoriala de Ordine Publica (ATOP)!

Presedintele Consiliului Judetean Dolj, Ion Prioteasa, a condus miercuri, sedinta de constituire a Autoritãtii Teritoriale de Ordine Publica (ATOP), în cadrul cãreia a fost ales presedintele acestei structuri, functie în care a fost desemnatã Lavinia Craioveanu, consilier judetean si inspector scolar general al Inspectoratului Scolar Judetean. Tot cu acest prilej, au fost stabilite componenta si conducerea celor trei comisii ale ATOP.
„Autoritatea Teritorialã de Ordine Publicã este o institutie etalon, o institutie care este foarte prezentã în viata noastrã cotidianã si care apreciez cã ar trebui sã fie mult mai vizibilã pentru locuitorii judetului.
Încã mai sunt persoane care nu stiu despre existenta acestei structuri, despre aspectele importante pe care le dezbateti sau despre activitatea pe care o depuneti în cadrul autoritãtii. Îmi doresc sã continuati lucrurile bune pe care le-ati realizat în mandatele precedente ale ATOP si sã duceti mai departe traditia pe care ati initiat-o, respectiv de a organiza sedinte ale autoritãtii si în alte localitãti din judet”, a declarat în cadrul sedintei, presedintele Consiliului Judetean Dolj, Ion Prioteasa.
Alãturi de presedintele CJ Dolj, Ion Prioteasa, la sedinta de constituire a Autoritãtii Teritoriale de Ordine Publicã, desfãsuratã în sala de sedinte a consiliului judetean, a participat si vicepresedintele Alina Elena Tãnãsescu.
Din noua componenta ATOP fac parte seful Inspectoratului de Politie al Judetului Dolj, comisarul sef Constantin Nicolescu, inspectorul sef al Inspectoratului de Jandarmi Judetean, generalul de brigadã Constantin Florea, inspectorul sef al Inspectoratului pentru Situatii de Urgentã „Oltenia”, colonelul Constantin Florea, subprefectul Simona Moise, directorul Politiei Locale a Municipiului Craiova, Octavian Mateescu, reprezentantul Corpului National al Politistilor, comisarul sef Marcel Barbu, reprezentantii comunitãtii – rectorul Universitãtii din Craiova, prof. univ. dr. Cezar Spînu, jurnalistul Mircea Cantãr si liderul sindical Victor Pesa, precum si consilierii judeteni Lavinia Craioveanu, Oana Bicã, Clara Voicu, Marian Viorel Marin, Dorel Luicã si Nicolae Giugea.