Artistul Ioan Gyuri Pascu a încetat din viață

Două echipaje SMURD au fost solicitate la locuința artistului în vârsta de 55 de ani, în jurul orei 5. După încercări de resuscitare de circa 45 de minute, „spre ora 6 a fost constatat decesul”, a declarat Bogdan Oprița, coordonatorul SMURD.

Din primele informații, se pare că a fost vorba de un stop cardiac.

Ioan Gyuri Pascu s-a retras din viața publică în ultima perioadă, din cauza stării de sănătate.

Născut la 31 august 1961, Ioan Gyuri Pascu a fost un muzician și un actor român, membru al grupului de umor Divertis din 1987.

El s-a lansat în cariera muzicală în anul 1977 și de atunci a abordat diverse stiluri muzicale, printre care: pop, rock, blues și reggae.

A lansat mai multe piese de rock alternativ prin casa sa de discuri, Tempo Music, și este un critic al radioului comercial românesc.

Pe lângă activitatea de la Divertis, Ioan Gyuri Pascu a mai jucat în filme de lung metraj precum O vară de neuitat – în regia lui Lucian Pintilie și în Occident – regizor Cristian Mungiu.

A mai jucat în mai multe piese de teatru, precum Take, Ianke și Cadîr, asigurând și coloana sonoră pentru o parte din ele.

A colaborat cu mai multe posturi de televiziune, a contribuit ca jurnalist sportiv și comentator de sport și a scris mai multe cărți de spiritualitate și pentru copii.