Arestat în lipsă pentru tentativă de omor

Craioveanul cercetat pentru comiterea infracțiunii de tentativă de omor după ce a lovit un bărbat cu sabia în cap, pe 26 ianuarie, a fost arestat preventiv în lipsă la cererea procurorilor doljeni.

Este vorba de Alexandru Radu Orbuleţu, de 26 de ani, suspectat că, în seara zilei de 26 ianuarie, după o şicanare în trafic, a lovit cu sabia în cap un şofer, după care a fugit.

Potrivit poliţiei, Alexandru Radu Orbuleţu, care conducea un Porche Cayenne, şi George Olaru, de 37 de ani, care se afla la volanul unui Opel, după o șicanare în trafic, au oprit maşinile pe pasajul suprateran din centrul municipiului Craiova, moment în care Orbuleţu a scos din maşină o sabie cu care l-a lovit în cap pe celălalt şofer, apoi a fugit. Bărbatul rănit a fost transportat cu o ambulanţă SMURD la Spitalul de Urgenţă Craiova, unde a rămas internat. Ulterior, medicii legişti au stabilit că bărbatul lovit de Alexandru Radu Orbuleţu are nevoie de 40 – 45 de zile de îngrijiri medicale pentru vindecarea leziunilor suferite. Alexandru Radu Orbulețu, care este acuzat de tentativă de omor, nu a fost găsit de oamenii legii, motiv pentru care procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj au solicitat și obținut un mandat de arestare în lipsă pe numele acestuia.

La data comiterii faptei, Alexandru Radu Orbuleţu se afla în perioada unui termen de supraveghere de cinci ani, el fiind condamnat definitiv, în ianuarie 2014, la doi ani de închisoare cu suspendare într-un dosar de infracțiuni informatice.