Asculta Live
LIVE :
De Garda in FM

APIA Dolj informeaza ca se vor primi cereri unice de plata aferente campaniei 2017 si Sambata, 30 aprilie, 2017!


Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) Centrul Judetean Dolj informeaza ca se vor primi cereri unice de plata aferente campaniei 2017 si Sambata, 30 aprilie, 2017 în intervalul orar 8:30-14:30. Rugam fermierii doljeni sa se prezinte la APIA în vederea depunerii cererii unice de plata pâna la data limita prevazuta de lege.
Cererile unice de plata se depun la APIA Centrul Judetean Dolj în cazul fermierilor care solicita o suprafata mai mare de 50 hectare teren agricol si la centrele locale în cazul fermierilor care solicita o suprafata mai mica sau egala cu 50 hectare teren agricol.
Reamintim ca în conformitate cu art. 1 lit. a) din Ordinul Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR) nr. 18/03.02.2017 privind stabilirea modalitatii de coordonare a implementarii schemelor de plati directe si a Ajutoarelor Nationale Tranzitorii care se aplica în agricultura, la nivelul MADR si al APIA, cererile unice de plata aferente Campaniei 2017 se depun în intervalul 1 martie – 15 mai 2017. Cererile unice de plata pot fi depuse si dupa acest termen, în termen de 25 de zile calendaristice, cu o reducere de 1% pentru fiecare zi lucratoare a sumelor la care fermierul ar fi avut dreptul daca cererea unica de plata ar fi fost depusa pâna la data de 15 mai.
Facem precizarea ca pâna astazi, 28 aprilie 2017 s-au înregistrat 25.100 de cereri in sistem, respectiv 63 % din totalul estimat.
Programul prelungit vine ca o masura de sprijin pentru evitarea aglomeratiei si a întârzierilor în depunerea cererilor si conduce la diminuarea timpului necesar fiecarui fermier la completarea si depunerea cererii unice de plata.
În eventualitatea în care programarea initiala nu a putut fi respectata îi rugam pe acesta cale pe cei care sa afla în aceasta situatie sa se prezinte la centrele APIA Dolj de care apartin.

Comentarii