APELUL ALDE DOLJ CATRE POLITICIENII SI CETATENII JUDETULUI

Competitia pentru alegerile parlamentare din 11 decembrie se anunta a fi una foarte intensa. Miza este mare pentru toti competitorii. Si pentru cei care vor sa castige alegerile si sa preia  guvernarea tarii si pentru cei care tintesc salvarea politica a formatiunilor din care fac parte.

Vor urma 70 de zile “fierbinti” de precampanie si campanie electorala.

ALDE Dolj afirma public ca va duce o companie constructiva, orientata spre  viitor, centrata pe problemele reale ale oamenilor, ale judetului Dolj.

Nu vom depasi limitele decentei politice, nu vom jigni contracandidatii, nu vom raspunde provocarilor murdare.

Vom respecta opiniile celorlalti chiar si atunci cand le vom contesta cu argumente solide, legitime.

Vom respecta bunul–simt public, inteligenta si buna credinta a alegatorilor, indiferent de statutul lor social.

Facem un apel public catre toate partidele din Dolj, catre toti candidatii acestora sa  impartaseasca atitudinea si conduita asumate de catre noi pentru intregul parcurs electoral.

Campania si precampania electorala trebuie sa fie despre viata oamenilor si despre dezvoltarea accelerata a acestui judet.

In opinia noastra, la nivelul judetului Dolj sunt CINCI mari teme strategice pe agenda realitatii doljene asupra carora trebuie sa ne aplecam atentia, intrand intr-o competitie a ideilor si solutiilor:

1.CRIZA INVESTITIILOR MAJORE (infrastructura de comunicatii, parcuri industriale, facilitati de relocare, mobilizare forta de munca adecvata, debirocratizare etc)

2.INFRASTRUCTURA DE CIVILIZATIE (autostrada, spitale modernizate cu interventii de urgenta sigure, rute de transport eficiente, acces general la utilitati primare, asistenta medicala de proximitate in mediul rural, management competitiv al deseurilor, etc)

3.LOCURILE DE MUNCA SI NIVELUL SALARIILOR (suntem pe ultimul loc intre marile judete ale tarii la salariul mediu net lunar)

4.CRIZA DEMOGRAFICA (Depopularea judetului din ratiuni economice, natalitate scazuta, mortalitate ridicata, etc)

5.RELANSAREA AGRICULTURII SI STOPAREA DESERTIFICARII SUDULUI JUDETULUI.( Cum sprijinim  agricultorii, fermierii doljeni astfel incat munca lor sa  nu fie irosita, sa fie pretuita la adevarata ei valoare, cum aducem banii europeni in activitatile lor, cum facem sa salvam mii de ha de teren de la infertilitate definitiva?!)

Ce legi vom da, ce politici publice vom initia, ce hotarari de guvern vom lua ca sa generam bunastare pentru Dolj?Asta asteapta oamenii de la noi!

ALDE DOLJ solicita, in acelasi timp, cetatenilor judetului Dolj sa fie foarte atenti la ceea ce  va urma, sa urmareasca si sa cantareasca cu atentie propunerile si promisiunile electorale.

Nu vocea ridicata, nu falsele teme de campanie, nu manipularile ieftine  vor rezolva problemele voastre legitime ci politicienii cu experienta profesionala, cu vorba masurata, cei care sustin cu argumente solide promisiunile pe care vi le fac.

ALDE DOLJ isi exprima speranta ca democratia romaneasca isi va reintra in drepturi in urma acestor alegeri, ca vom avea un guvern care sa dea o directie clara dezvoltarii Romaniei si ca acest guvern va fi acela, si numai acela, rezultat in urma votului romanilor din 11 decembrie.

Uram succes tuturor candidatilor din Dolj la alegerile parlamentare.

Va invitam la fair-play  si la o competitie cu adevarat democratica.

 

Biroul Permanent al ALDE Dolj

                                                   CRAIOVA, 29 septembrie 2016