Asculta Live
LIVE :
De Garda in FM

Alphaville


Alphaville a luat naÅŸtere la începutul anului 1982, când Marian Gold si Bernhard Lloyd s-au

întâlnit în proiectul „Nelson Comunity”. La început formaÅ£ia purta numele

„Forever Young” . Câteva luni mai târziu li s-a alaturat Frank Mertens. Împreună

au scris piesa „Forever Young” ÅŸi au înregistrat primul lor demo cu acelaÅŸi nume.

 

În 1984, ÅŸi-au schimbat numele în Alphaville ÅŸi au

lansat single-ul de debut „Big In Japan”, pe care Gold îl scrisese în 1979 dupa ce a

ascultat formaÅ£ia lui Holly Johnson, „Big in Japan”. În toamna aceluiaÅŸi an, au lansat ÅŸi

primul lor album „Forever Young” .

În ciuda succesului pe care l-au avut ,

Frank Mertens a părăsit trupa în acel an ÅŸi a fost înlocuit în ianuarie 1985 de Rickz

Echolette.

 

„Big in Japan” a dominat topurile din

Germania, Grecia, Elveţia, Suedia, Venezuela dar şi din Statele Unite.

Următoarele două

single-uri „Sounds Like a Melody” ÅŸi „Forever Young” au avut de asemenea success în

Europa ajungând pe primele poziÅ£ii în topuri.

 

În 1986 a fost lansat cel de-al doilea album al formatiei, „Afternoons in Utopia” , după care

a fost lansat single-ul „Dance With Me” . LP-ul a fost urmat în 1989 de „The Brathtaking

Blue”, având piese precum „Romeo” ÅŸi „Mysteries of Love”.

 

Următorul album, „Prostitute” a fost lansat în 1994.

După plecarea lui Ricky Echolette în 1996, au urmat albumele „Salvation”(1997) ÅŸi

„Stark Naked and Absolutely Live” (2000) .

În 2001 au lansat DVD-ul

„Little America” , având în prim plan două concerte din Salt Lake City .

După lansarea albumului „CrazyShow” din 2003, Bernhard Lloyd a părăsit ÅŸi el formaÅ£ia.

În prezent membrii trupei Alphaville sunt Marian Gold (solist), Martin Lister(clape),

David Goodes (chitară) şi Pierson Grange (tobe) .

 

Europa FM,

Kompas Events ÅŸi AsociaÅ£ia Culturală Teocta lansează un nou concept-serie: „Back To 80’s”,

prin care vor sa readucă în atenÅ£ia publicului hiturile anilor ’80.

Primele

formaÅ£ii invitate să concerteze în cadrul acestui proiect sunt Alphaville ÅŸi Bad Boys Blue.

 

Discografie:

1984: Forever Young

1986: Afternoons in Utopia

1989: The Breathtaking Blue

1994:

Prostitute

1997: Salvation

1999: Dreamscapes

2000:

Stark Naked and Absolutely Live

2001: Forever Pop

 

Comentarii