Asculta Live
LIVE :
H...Orlogiu Horion

Alphaville


Alphaville a luat naÅŸtere la începutul anului 1982, când Marian Gold si Bernhard Lloyd s-au

întâlnit în proiectul „Nelson Comunity". La început formaÅ£ia purta numele

"Forever Young" . Câteva luni mai târziu li s-a alaturat Frank Mertens. Împreună

au scris piesa "Forever Young" ÅŸi au înregistrat primul lor demo cu acelaÅŸi nume.

 

În 1984, ÅŸi-au schimbat numele în Alphaville ÅŸi au

lansat single-ul de debut "Big In Japan", pe care Gold îl scrisese în 1979 dupa ce a

ascultat formaÅ£ia lui Holly Johnson, "Big in Japan". În toamna aceluiaÅŸi an, au lansat ÅŸi

primul lor album "Forever Young" .

În ciuda succesului pe care l-au avut ,

Frank Mertens a părăsit trupa în acel an ÅŸi a fost înlocuit în ianuarie 1985 de Rickz

Echolette.

 

"Big in Japan" a dominat topurile din

Germania, Grecia, Elveţia, Suedia, Venezuela dar şi din Statele Unite.

Următoarele două

single-uri "Sounds Like a Melody" ÅŸi "Forever Young" au avut de asemenea success în

Europa ajungând pe primele poziÅ£ii în topuri.

 

În 1986 a fost lansat cel de-al doilea album al formatiei, "Afternoons in Utopia" , după care

a fost lansat single-ul "Dance With Me" . LP-ul a fost urmat în 1989 de "The Brathtaking

Blue", având piese precum "Romeo" ÅŸi „Mysteries of Love".

 

Următorul album, "Prostitute" a fost lansat în 1994.

După plecarea lui Ricky Echolette în 1996, au urmat albumele "Salvation"(1997) ÅŸi

"Stark Naked and Absolutely Live" (2000) .

În 2001 au lansat DVD-ul

"Little America" , având în prim plan două concerte din Salt Lake City .

După lansarea albumului "CrazyShow" din 2003, Bernhard Lloyd a părăsit şi el formaţia.

În prezent membrii trupei Alphaville sunt Marian Gold (solist), Martin Lister(clape),

David Goodes (chitară) şi Pierson Grange (tobe) .

 

Europa FM,

Kompas Events şi Asociaţia Culturală Teocta lansează un nou concept-serie: "Back To 80's",

prin care vor sa readucă în atenÅ£ia publicului hiturile anilor '80.

Primele

formaÅ£ii invitate să concerteze în cadrul acestui proiect sunt Alphaville ÅŸi Bad Boys Blue.

 

Discografie:

1984: Forever Young

1986: Afternoons in Utopia

1989: The Breathtaking Blue

1994:

Prostitute

1997: Salvation

1999: Dreamscapes

2000:

Stark Naked and Absolutely Live

2001: Forever Pop