Alegeri noi, candidaţi recuperaţi

Odată la patru ani, în prag de concediu, românii sunt chemaţi la urne să-şi aleagă primarii, consilierii locali şi pe cei judeţeni. Valurile de iubire şi promisiuni ce se revarsă în timpul campaniilor electorale te fac sa te gândeşti că, odată aleşi, candidaţii învingători vor aduce un tsunami de bunăstare. Din păcate la colţ îşi face simţită prezenţa neprevăzutul şi mandatele nu sunt duse până la capăt.  În acel moment intervin alegerile parţiale. O cheltuială suplimentară din bugetele locale, o bătaie de cap, în plus, pentru cetăţeni. Nici o problemă, de obicei, pentru eroii poveştilor noastre electorale, fiecare dintre ei lasând la datorie vreun Passepartout, cu menirea de a  nu produce mari stricăciuni în rândul propriului electorat. Întamplarea face ca, pe 11 Iunie 2017, să avem şi în Craiova alegeri parţiale pentru funcţia de primar. În cursa electorală pentru obţinerea mandatului de trei ani şi a rolului aferent de zâmbăreţ şăgalnic în faţa majorităţii absolute a PSD din Consiliul Local Craiova, s-au înscris opt candidati. Le facem fiecăruia o foarte scurtă prezentare, într-o manieră de “vacanţă”, spicuind dintre opiniile craiovenilor trimise pe adresa radio@horion.ro şi le mulţumim urmăritorilor noştri şi cu această ocazie.
1. Mihail Genoiu – PSD. Din 1996, PSD/PDSR nu a mai avut un candidat din ograda proprie la primăria Craiova. Iar partidul ţine la tradiţie, dar şi la progres.
2. Lucian-Bernd Săuleanu – independent. Întotdeauna independenţa vine după câteva partide.
3. Dumitru Călina – PMP.  Din vară în vară, Mişcarea Liberală e… Populară.
4. Adrian-Claudiu Prisnel – USR. “Am 34 de ani şi nu sunt corupt, n-am obţinut niciodată vreun beneficiu printr-o relaţie” Pentru cine nu ştie, primul loc pe lista USR, pentru Camera Deputatilor, circumscripţia Dolj, se găsea, din întâmplare, în minimarket la Poiana Mare.
5. Anişoara Stănculescu – ALDE. Pentru că din cupa victoriei vor bea doar cei ageri şi presanţi.
6. & 7. Sorin Preda Nica – PNR, respectiv Emil-Iulian Mladin – independent. Cine?
8. Mario-Ovidiu Oprea – PNL.  Fiindcă o candidatură e mereu o bună ocazie să revezi Craiova.
Aceasta este oferta sezonului estival 2017 în materie de candidaturi pe aceste meleaguri. Fie ele bune sau mai puţin bune, prezenţa la urne, în data de 11 Iunie, a fiecărui craiovean cu drept vot este necesară şi moral obligatorie indiferent de opţiunile care ne despart.
ICV