ALDE DOLJ: DOLJUL ŞI ÎNTREAGA REGIUNE SUD-VEST OLTENIA TREBUIE SĂ FIE OBIECTIVE PRIORITARE PENTRU NOUL GUVERN CE VA FI FORMAT DUPĂ ALEGERI

Anişoara Stănculescu, prim-vicepreşedinte ALDE Dolj:”Cifrele Balanţei Forţei de Muncă referitoare la judeţul Dolj rămân îngrijorătoare”

Datele cele mai noi privind Balanţa forţei de muncă relevă şi ele faptul că Doljul şi întreaga regiune Oltenia Sud Vest sunt la coada clasamentului naţional al dezvoltării.

Pe întreaga regiune rata de ocupare a forţei de muncă este de 63,3% , rata şomajului înregistrat 5,7% iar 31,0 % sunt persoane aflate în diferite forme de pregătire profesională şi alte categorii de populaţie în vârstă de muncă.

La nivelul judeţului nostru rata de ocupare este mai mică decât media regională -61,2%, rata şomajului este mult mai mare decât media regională – 9,5%(locul cinci pe ţară !!!) iar 29,3% sunt persoane aflate în diferite forme de pregătire profesională şi alte categorii de populaţie în vârsta de muncă.

Considerăm că aceste date alături de cele (la fel de îngrijorătoare) care privesc calitatea vieţii în judeţul nostru           ( locuire, acces la utilităţi primare, valorificare resurse naturale, etc) întregesc un tablou care ar trebui  să ridice un puternic semnal de alarmă pentru întreaga clasă politică doljeană.

ALDE Dolj cere viitorilor parlamentari de Dolj, indiferent de culoarea lor politică să îşi concentreze activitatea pe o presiune legală şi legitimă asupra viitorului guvern în sensul focalizării preocupărilor acestuia pe dezvoltarea Doljului şi a întregii Regiuni Sud-Vest Oltenia, rămase în urmă.

Oamenii din această parte a României chiar merită mai mult!

 

                            Biroul de Presă ALDE Dolj