Acţiune de colectare a deşeurilor electrice și electronice

Primăria Craiova și Serviciul Local de Colectare Dolj organizează sâmbătă, 31 martie, acțiune de colectare a deșeurilor electrice și electronice. Serviciile de colectare a deșeurilor electrice sunt gratuite. Acțiunea are și caracter educativ cu privire la importanța colectării aparatelor electrice vechi sau stricate, fiind susținută de Asociația Română pentru Reciclare – RoRec.

Pe 31 martie, cetățenii din Municipiul Craiova au ocazia să scape corect de deșeurile de echipamente electrice și electronice, trimițându-le la reciclare! Iată cum va decurge programul acțiunii de colectare: sâmbătă, 31 martie 2018, între orele 10.00-17.00, 6 puncte de colectare provizorii îi așteaptă pe cetățeni să aducă aparate electrice și electronice, becuri sau baterii, spre a fi colectate selectiv și trimise la reciclare. Aceste puncte vor fi amenajate în următoarele locuri din oraș:

– Şcoala nr. 12 “Decebal” – Bd. N. Titulescu

– Colegiul Tehnic Energetic Craiova – Str. Amaradiei

– Liceul de Arte “Marin Sorescu” – Str. Tabaci nr. 4

– Liceul Teoretic “Henri Coandă” – Str. Henri Coandă nr. 48

– Şcoala nr. 32 “Alexandru Macedonski” – Str. Castanilor nr. 4

– Şcoala nr. 39 “Nicolae Bălcescu” – str. Traian Lalescu nr.6

Pentru deșeurile electrice predate, deponenții pot câștiga, prin tragere la sorți, unul dintre premiile oferite în cadrul unei tombole ce va fi organizată cu ocazia acestei acțiuni de colectare. Tombola va avea loc pe 2 aprilie, la Primăria Craiova, începând cu ora 10.00. Premiile sunt: un frigider, două cuptoare cu microunde digitale, trei mașini de călcat,trei cafetiere, trei truse accesorii scule și trei mixere.

Colectarea deşeurilor electrice nu este un proces complicat pentru nimeni, nici pentru cetăţeni, nici pentru persoanele juridice! Serviciul Local de Colectare Dolj, prin numărul apelabil gratuit TelVerde 0800 444 800, asigură permanent preluarea gratuită a deșeurilor electrice grele sau voluminoase, direct de la domiciliu, sediu de firmă sau instituţie, prin simpla programare telefonică. Persoanelor juridice li se oferă documentele necesare de casare.