TARGULUI DE TURISM AL OLTENIEI si HORECA EXPO OLTENIA 10-12 martie

In perioada 10-12 martie 2017, in incinta Centrului Multifunctional Craiova se va desfasura cel mai mare eveniment expozitional din Oltenia dedicat industriei turismului –  a doua editie a TARGULUI DE TURISM AL OLTENIEI, concomitent cu prima editie a HORECA EXPO OLTENIA – expozitie de echipamente, mobilier si dotari pentru hoteluri si restaurante.

Suita manifestarilor este organizata de PS Multiservices, cu  sprijinul Primariei Municipiului Craiova, Consiliilor Judetene Dolj, Gorj si Valcea, al Camerei de Comert si Industrie Dolj si Centrul Multifunctional Craiova. Partenerul principal al celor doua evenimente este Selgros Romania -„Club pentru profesionisti si pasionati. De bunataturi“, iar Sponsor al HORECA EXPO OLTENIA este  PPD Romania.

Participantii Targului de Turism al Olteniei vor fi:
• Agentii de turism si touroperatori;
• Asociatii de turism;

 • Centre de promovare si informare turistica;
  • Hoteluri si restaurante;
  • Companii de transport auto;
  • Companii de transport feroviar;
  • Sisteme de rezervari hoteliere;
  • Organizatii nationale si judetene de turism;
  • Centre de evenimente si aventura;
  • Companii de asigurari;
  • Teatre si muzee.

HORECA EXPO OLTENIA este o expozitie dedicata furnizorilor de echipamente, produse, accesorii si servicii care sunt folosite in aceasta industrie, de la alimente, bauturi, echipamente, mobilier, articole textile la utilaje si software, dar si hotelurilor, restaurantelor, barurilor, cafenelelor si bucatarilor profesionisti.

 

 

De asemenea, pentru a spori numarul de vizitatori, in zilele de sambata si duminica va fi pus la dispozitia vizitatorilor, transport tur – retur, gratuit, la fiecare ora,  din zona centrala a orasului (statia Teatrul National „Marin Sorescu”)  pana la locul de desfasurare a evenimentului.

Organizatorii va asteapta cu multe surprize si un program special de vizitare a orasului Craiova, creat pentru grupurile organizate ce vor vizita targul.

Pentru aceste grupuri ce se anunta a veni din intreaga regiune a Olteniei, organizatorii au pregatit si un Tur al orasului in care sunt incluse: vizitarea Targului de Turism al Olteniei si HORECA EXPO OLTENIA,  vizite la muzee cu intrarea gratuita, precum si vizitarea centrului vechi al orasului. Acest tur a fost deja trimis catre primariile, scolile si liceele din cele 5 judete ale Olteniei.

Isi vor deschide portile:  Muzeul Olteniei cu Sectia de Istorie si Arheologie, Sectia de Etnografie, Sectia de Stiintele Naturii, Muzeul de Arta Craiova, Biblioteca Judeteana Dolj.

Cu ocazia Targului de Turism al Olteniei, Asociatia Monumente Oltenia organizeaza expozitia de fotografie “Monumente istorice din Craiova”, ce surprinde imagini ale celor mai frumoase edificii de patrimoniu din oras. Expozitia cuprinde planse cu fotografii in tonuri de sepia ale unora dintre cele mai importante monumente si edificii istorice din Craiova si va fi expusa in incinta Centrului Multifunctional

Respectand traditia de la prima editie, Targul de Turism al Olteniei va acorda o bursa de merit pentru o perioada de 1 an scolar, celui mai performant student din cadrul Facultatea de Economie si Administrarea Afacerilor. Proiectul a constat in realizarea unui scurt film care sa prezinte obiectivele de interes turistic din Centrul Craiovei, cu precadere din Centrul Vechi. Acesta poate fi realizat in limba romana sau in limba engleza, organizatorii Targului de Turism dorind sa il utilizeze pentru promovarea imaginii turistice a Craiovei si catre turistii straini. Castigatoarea a fost desemnata de o comisie a facultatii si se numeste Mădălina Maria Dodoc.