40 de eleve de liceu invata programare la Vodafone Romania, prin programul Girls in STEM!

Vodafone Romania organizeaza a doua editie anuala a programului Girls in STEM (Science, Technology, Engineering and Maths), in cadrul caruia 40 de eleve de liceu participa la cursuri si ateliere de programare,scopul fiind de a le incuraja sa urmeze in viitor o cariera in domeniul tehnic.

Editia din acest an se deruleaza in perioada iunie-septembrie 2018 si este structurata pe sesiuni de cate patru zile, organizate cu grupuri de pana la 20 de participante si sustinute de specialisti din cadrul companiei.

„Girls in STEM oferao experienta de invatare inedita, prin care ne dorim saincurajam elevele de liceu sa-si dezvolte abilitatile de programare si saabordeze astfel cu incredere oportunitatile pentru o posibilacarierain domeniul tehnologiei. Alaturi de alte actiuni pe care le derulam pe plan local, prin acest programvenim mai aproape de tineri, chiar din perioada scolii, pentru a-i sustine in alegerile pe care le fac si care le vor defini viitorul traseu profesional”, a declarat Florin Petrescu, HR Director Vodafone Romania.

Girls in STEM este un program lansat de Vodafone in 2017 la nivel global. Prima sesiune organizatain Romania anul trecut a avut 22 de participante. Succesul inregistrat a dus la continuarea programului in 2018 intr-o formula extinsa, care le ofera mai multor eleve oportunitatea sa participe.

Elevele inscrisein programul Girls in STEM primesc suport de la membrii echipei Vodafone Romania pentru a-si dezvolta atat competentele tehnice in domeniul programarii, cat si alte competente, cum ar fi cele interpersonale, de comunicare si lucru in echipa sau cele ce tin de zona profesionala.

Vodafone Romania este o divizie a Vodafone Group Plc., unul dintre cele mai mari grupuri de telecomunicatii mobile din lume, care ofera o gama de servicii ce include voce, mesaje, date si comunicatii fixe. Vodafone Group are divizii in 25 de tari, 46 de retele mobile partenere si operatiuni de broadband fix in 18 tari. La 31 martie 2018, Vodafone Group avea 535,8 milioane de utilizatori ai serviciilor mobile si 19,7 milioane de utilizatori ai serviciilor broadband fix, incluzand India si toti clientii Vodafone din entitatile create in urma unor fuziuni si asocieri. Pentru mai multe informatii, accesati www.vodafone.com.