13 septembrie, Ziua Pompierilor, la loc de cinste pe agenda presedintelui Consiliului Judetean Dolj!

Presedintele Consiliului Judetean (CJ) Dolj, Ion Prioteasa, a participat marti, la manifestãrile organizate la Palatul Administrativ, pentru celebrarea Zilei Pompierilor din România, ocazie cu care au fost prezentate si echipamente achizitionate în vederea dotãrii Inspectoratului pentru Situatii de Urgentã (ISU) „Oltenia”, în cadrul unor proiecte cu finantare europeanã în valoare totalã de aproape 17 milioane de euro.
Cu acest prilej, Ion Prioteasa, a adresat un mesaj de felicitare cadrelor si conducerii ISU „Oltenia”, evidentiind faptul cã meritele si calitãtile dovedite în activitate au fost recunoscute, în acest an, prin înmânarea Drapelului de Luptã al unitãtii.
„În fiecare an, data de 13 septembrie ne prilejuieste comemorarea unui moment istoric de o însemnãtate cu totul aparte prin semnificatiile sale, dar si celebrarea unor valori care, de-a lungul timpului, i-au definit si cãlãuzit în misiunea lor pe membrii unui veritabil corp de profesionisti.
Astãzi, marcãm Ziua Pompierilor din România, în amintirea dramaticei confruntãri din Dealul Spirii, un simbol pentru curajul si spiritul de sacrificiu cu care înaintasii nostri si-au pus vietile în slujba idealurilor unei întregi natiuni, în timpul Revolutiei din 1848.
Atunci, ostasii condusi de cãpitanul Pavel Zãgãnescu au luptat cu fermitate împotriva unui inamic mult mai numeros dând astfel mãsura eroismului si temeritãtii. Aceleasi calitãti le regãsim astãzi, repetându-se discret zi de zi, în fiecare actiune pe care pompierii si-o asumã si o duc la îndeplinire.
Un trecut onorant este respectat în prezent de cadrele si conducerea Inspectoratului pentru Situatii de Urgentã „Oltenia”, prin activitatea desfãsuratã la standarde de excelentã si recunoscutã, în acest an, la cel mai înalt nivel, prin înmânarea Drapelului de Luptã al unitãtii.
La ceas aniversar, vã rog sã primiti expresia deplinei aprecieri pentru toate eforturile pe care le depuneti în beneficiul comunitãtii doljene, alãturi de sincere urãri de sãnãtate, putere de muncã si mult succes în toate misiunile pe care le veti îndeplini”, a declarat presedintele Consiliului Judetean Dolj, Ion Prioteasa.
La festivitatea organizatã la Palatul Administrativ cu prilejul Zilei Pompierilor din România, alãturi de presedintele CJ Dolj, Ion Prioteasa, au mai participat prefectul judetului Dolj, Nicolae Sorin Rãducan, viceprimarul municipiului Craiova Adrian Cosman, vicepresedintii Consiliului Judetean, Alina Elena Tãnãsescu si Cosmin Vasile, inspectorul sef al ISU „Oltenia”, colonelul Constantin Florea, precum si alti reprezentanti din conducerea institutiilor locale.
În cadrul evenimentului, a avut loc si premierea pompierilor care au obtinut rezultate notabile în competitiile sportive, Consiliul Judetean Dolj contribuind la recompensarea acestora cu suma de 25.000 de lei.
Totodatã, manifestãrile au inclus si prezentarea echipamentelor de interventie ale pompierilor, organizatã în Piata „Mihai Viteazul”, în cadrul cãreia au fost expuse si dotãri achizitionate prin trei proiecte cu fonduri europene, coordonate de cãtre Consiliul Judetean Dolj.
Demersurile cu finantare obtinutã prin Programul Operational Regional, derulate prin intermediul Asociatiei de Dezvoltare Intercomunitarã Sud-Vest Oltenia începând cu anul 2009, au condus la procurarea unui numãr total de 64 de autospeciale de diverse tipuri, cu o valoare totalã de aproape 17 milioane de euro, destinate celor cinci inspectorate pentru situatii de urgentã din judetele Dolj, Gorj, Mehedinti, Olt si Vâlcea, 15 dintre aceste echipamente revenind ISU „Oltenia”.