13 noiembrie 2016 AG Weinberger – cel mai important artist de Blues si Jazz al României la Craiova

Teatrul Naþional „Marin Sorescu” Craiova vã invitã Duminicã 13 noiembrie, ora 19:00 la concertul excepþional GRINGO DE ROMANIA, un deliciu acustic sustinut de inegalabilul AG WEINBERGER, Mr. Blues al României!

GRINGO DE ROMÂNIA
Autenticitate, creativitate, sunet viu si necompromis un artist ce aduce melosul si povestile secolului trecut în contemporaneitate.
Premiul pentru „Cel mai bun artist de blues al anului 2015” si premiul pentru „Cel mai bun album de blues al anului 2015 – Mighty Business”

Mighty Business se aflã în acest moment în TOP 40, secþia Blues/Rock din Statele Unite iar piesele sale sunt difuzate de peste 250 de posturi de radio din întreaga lume. Mighty Business a primit deja recenzii excepþionale din Grecia, Franþa, Germania, Australia, Olanda, S.U.A., Marea Britanie, Argentina etc.

Aºadar, vã propunem sã vã luaþi un rãgaz, alãturi de un artist care face diferenþa în muzica live din România ºi sã fim pãrtaºi la GRINGO DE ROMANIA,
Duminicã, 13 noiembrie, ora 19:00 doar la Teatrul Naþional „Marin Sorescu” din Craiova

Muzica bunã nu are graniþe, nu are vârstã,
ci ne uneºte pe toþi într-un spirit mai bun.

Deþinãtorul celor 7 selecþii pentru nominalizare la Premiile Grammy, cel ce a introdus muzica Blues cântatã live în România, decorat cu Ordinul Cultural în grad de Cavaler (2011), AG Weinberger vã propune o sesiune muzicalã excepþionalã, o searã de blues ºi jazz în spiritul celor mai cuceritoare piese ce au facut deliciul secolului XX. Considerat de cãtre critici Mr. Blues al României, iar de cãtre B.B. King „un chitarist carismatic de cea mai înaltã clasã”, el îºi continuã misiunea sa cu acelaºi zel, cu aceeaºi pasiune ºi credinþã pentru a impune muzica bunã în viaþa culturalã din România.
Vã aºteptãm Duminicã, 13 noiembrie, ora 19:00 la Teatrul Naþional „Marin Sorescu”, str. Alexandru Ioan Cuza, nr. 11, Craiova, la un concert de blues si jazz, un solo acustic de cea mai înaltã forþã si expresie artisticã.
Bilete ºi rezervãri la 0251 413 677 ºi în reþeaua de bilete Eventim. Agenþia de bilete – str. Alexandru Ioan Cuza nr.11, ? Program: Luni-09:30-16:00 Marþi-Vineri: 09:30 18:30 Sâmbãtã-Duminicã:10:00-13:00 /16:30-18:30

Vã aºteptãm cu drag!

Portret AG Weinberger- Mr Blues al Romaniei
Cel mai bun interpret de blues pe care l-a dat România vreodatã, inegalabilul AG Weinberger, s-a nãscut la Oradea în anul 1965. Chitarist de excepþie, vocalisþ interpret la muzicuþã, producãtor ºi realizator de emisiuni radio ºi TV, producãtor de albume, l-au definit ca fiind „întâiul misionar al muzicii Blues”, fiind supranumit de c?tre critica de specialiate Mr. Blues al României.
În 1998 este invitat la Festivalul Bluestock, fiind singurul artist nonamerican acceptat sã participe la celebra manifestare
În mai 2000, pleacã „în exil cultural” în Statele Unite”, intrând astfel în marea competiþie a pieþei muzicale din America.
„Nashville Calling”, întîiul album american semnat AG Weinberger a fost înregistrat între noiembrie 2004 ºi aprilie 2005, la Nashville, iar în 2006 este propus pentru nominalizare la Premiile Grammy pentru 7 categorii, fiind singurul artist de blues din Romania care a atins o astfel de performanta artistica la nivel mondial.
B.B. King l-a considerat „un chitarist foarte bun, un chitarist carismatic de cea mai înaltã clasã”. Are 11 albume discografice, a scris muzica pentru 18 spectacole de teatru, a fost iniþiatorul ºi fondatorul emisiunii „Acadeaua, cea mai dulce emisiune”, difuzatã pe Radio Romania Tineret între 1995 ºi 2000 ºi pe TVR 2 între 2012 ºi 2013. A fost producator ºi realizator pentru emisiunea radiofonicã „Delfinariu” difuzatã pe Radio Contact între 1995 ºi 2000 ºi emisiunea TV „Interzis FM”, difuzatã pe TVR1 în 2011.
În 2011 a fost decorat cu „Ordinul Meritul Cultural în grad de Cavaler” de c?tre Preºedinþia României, ca apreciere pentru cariera muzicalã deosebitã ºi pentru eforturile constante de a descoperi ºi de a promova noi talente.

În anul 2016 a fost distins cu „Premiul pentru cel mai bun artist de Blues” al anului 2015, precum si cu „Premiul pentru cel mai bun album de Blues”- „Mighty Business”, editat de casa de discuri a artistului, Big Foot Records.

Mighty Business se aflã în acest moment în TOP 40, secþia Blues/Rock din Statele Unite iar piesele sale sunt difuzate de peste 250 de posturi de radio din întreaga lume. Mighty Business a primit deja recenzii excepþionale din Grecia, Franþa, Germania, Australia, Olanda, S.U.A., Marea Britanie, Argentina etc.

Despre AG Weinberger s-a scris mult atât în presa din România dar ºi în publicaþii din întreaga lume. Dupa întoarcerea din Statele Unite, AG Weinberger ºi-a continuat misiunea sa cu acelaºi zel, cu aceeaºi pasiune ºi credintã pentru a impune muzica bunã în viaþa culturalã din România.

Raluca Moisan – 0722 423 289
Management&PR

AG Weinberger
agweinberger/youtube
www.agweinberger.com
facebook/agweinberger